Provence og den franske Riviera

Nice, Avignon og van Goghs Arles

Provence - dette magiske ordet som rommer alt fra sol, god mat og vin til livsglede, kultur og historie.
Provence var romernes første provins og der fra stammer navnet Provence. Allerede den gang var romerne betatt av denne delen av Gallia. Romerne bygget akvadukter, broer, teatre, hele byer som vi den dag i dag kan se velbevarte ruiner av. Provence har tiltrukket seg kunstnere gjennom tidene bl.a. Picasso, Matisse, Chagall, van Gogh for å nevne noen. Det er det spesielle lyset i Provence som gjennom alle tider har tiltrukket seg disse. På slutten av 1800-tallet invaderte engelskmennene Provence og Den franske riviera pga det gode klimaet med varme somrer og svale vintre. Landskapet i Provence er bugnende med små middelalderbyer som ligger strategisk til oppe på de høyeste punktene i terrenget. Her finnes irrgrønne sypresser, olivenlunder, frodige vinmarker så langt øyet kan se, store hager med kirsebær, aprikoser, fersken, meloner og pærer.

Det franske kjøkken er viden kjent, og hovedingrediensene i det sydfranske kjøkken består av; tomater, hvitløk og olivenolje. Til den gode maten som spises, nyter man provinsens egne guddommelige viner.

På vår tur skal vi oppleve den internasjonale filmbyen Cannes som også blir kalt "Middelhavets dronning", det hyggelige Nice, besøke de små, idylliske provencalske middelalderbyene, vi bor i den ærverdige pavebyen Avignon og besøker Arles hvor van Gogh bodde store deler av sitt liv. Ved siden av kultur og historie blir det tid til egen disposisjon for bading, soling og shopping. Bli med og nyt det gode liv i Syd-Frankrike!

8 DAGER / 7 NETTER

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.