Andalucia

I Maurernes fotspor

Andalusia er Spanias sydligste landskap - et landskap fullt av kontraster! Her finnes snødekte fjelltopper i Sierra Nevada med den høyeste toppen på 3.482 meter, fruktbare høgsletter og fjellskråninger med vakre, hvite andalusiske byer.

Costa del Sol er en 350 km lang kyststripe som utgjør nesten hele landskapet i Andalusia. Her finnes nydelige badestrender, hyggelige småbyer, storslagne parker og grønne palmer. I innlandet finnes store olivenlunder, sypresser og vinmarker. Klimaet er behagelig også i vintermånedene. Solen skinner 300 dager i året i Andalusia. 
Det var i denne delen på Den iberiske halvøya at maurernes dominans (marokanske arabere) varte lengst og etterlot seg flest spor.
Man kommer ikke utenom maurerne som oppholdt seg i Spania fra 711 til 1492, og kongeparet Isabella og Ferdinand som på en grusom måte greide å fordrive maurerne og samle Spania til ett rike, når man er i denne delen av Spania.

Maurerne begynte å trenge inn i Sør-Spania rundt 700-tallet og erobret raskt det meste av landet. Den mauriske makt og kultur nådde sitt høydepunkt på 900-tallet og hadde sitt  sentrum i Cordoba. Maurerne brakte med seg et fast styresett og store kunnskaper innen vitenskap og økonomi. De var intellektuelle og hadde en høytstående kultur. Arabere, jøder og kristne levde side om side i all fordragelighet. Den mauriske arven, kulturen og kunsten og den mauriske livsstilen har bidratt til å gjøre Spania "forskjellig" fra de andre europeiske landene. Med pengehjelp fra kongeparet Isabella og Ferdinand seilte genoveseren Christoffer Columbus den 3 august 1492 ut fra Barcelona for å finne den "nye verden". Da han gikk i land i Amerika 12 oktober 1492 foldet han ut det kongelige banner og døpte øya San Salvador (Frelseren). Til sin dødsdag trodde han at han hadde kommet til Øst-Asia. Den 15 mars 1493 returnerte han fra Amerika og ankom Sevilla i triumf. Han brakte med seg slaver, krydderier, mais, tomater, bananer, tobakk, kakao, vanilje, poteter, gull og syfilis. På hans neste ekspedisjon ble det funnet mye gull. Med oppdagelsen av den nye verden og gullstømmen fra Amerika begynte et nytt kapitel i den spanske historien. Vi besøker bl. a. de gamle mauriske byene Granada og Ronda, Carmens by; Sevilla, den britenes kronkoloni Gibraltar og storbyen Malaga.

8 DAGER / 7 NETTER

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.