Madrid

Spanias pulserende hovedstad

Tapas, paella, flamenco, storslåtte bygninger, pittoreske torg og plasser, kunst og kultur og gode handlemuligheter. Dette er noe av det Madrid kan by på.
Madrid med sin blanding av kristen, jødisk og maurisk kultur gjør byen til en helt spesiell opplevelse. Madrid er en reise verdt! Spanias hovedstad (650 m.o.h.) ligger på den kastiljanske høyslette ved foten av fjellkjeden Guadarrama. Byen har ca 3.8 millioner innbyggere. Madrid nevnes første gang på 900-tallet e.Kr., og var den gangen en liten ubetydelig maurisk (arabere fra Marokko) by. Maurerne holdt stand i byen i ca 200 år, inntil kong Alfonso 6. av Castillon erobret byen for godt. Den store forandringen i Spanias historie kom med Columbus oppdagelse av Amerika i 1492. Med det startet Spanias storhetstid. Samme år som Columbus oppdaget Amerika, greide det katolske kongeparet Isabella og Ferdinand å fordrive maurerne tilbake til Marokko. Disse hadde oppholdt seg i landet i nesten 800 år.  Columbus hadde lagt under seg store kolonier i Sør- og Mellom-Amerika og brakte hjem gull, slaver, eksotiske frukter, tobakk, syfilis med mer. Spania var under middelalderen et enormt stort rike som inkluderte Portugal, Sør-Italia, Nederlandene, Gibraltar og oversjøiske kolonier i Sør-Amerika og Østen. Kong Karl den 5. var konge i "Landet hvor solen aldri gikk ned". Fra midten av 1500-tallet ble Madrid hovedstad i Spania. Nedgangstidene begynte på slutten av 1500-tallet og varte opp til 1800-tallet. I forbindelse med Nederlandenes frihetskamp og religionskrigen som varte i 30 år, mistet Spania så godt som alle sine oversjøiske kolonier og landene i Europa. Under den 1. verdenskrig var Spania nøytralt. General Franco med falangistene kom til makten i 1939, og hans diktatur varte til 1975, da Juan Carlos ble valgt til konge av Spania og demokratiet ble gjenopprettet.

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.