Wien og Budapest

På denne reisen besøker vi to perler ved elven Donau. Wien byr på Strauss-valser, Grinzing med Heurigen-vin, Sachertorte og monumentale bygninger som bl.a Stefandomen, Operaen og Hofburg.

Byen har i alle år vært forbundet med kultur og musikk, selv om byen i dag også er en moderne storby. Budapest, også kalt "Østens Paris", er delt i to av elven Donau. Buda, er den gamle delen av byen hvor vi bl.a. finner det kongelig slott. I den andre bydelen Pest, finner vi den moderne bykjernen med forretninger, banker og brede avenyer. Først i 1873 ble de to bydelene slått sammen og byen fikk navnet Budapest. Stolt ved Donaus bredder ligger det enorme parlamentet. Glansperioden for Wien var under habsburgerne som kom til makten på 1200-tallet. I løpet av 1500-tallet ble Wien og Budapest angrepet av ottomanene, og de ble først fordrevet på midten av 1600-tallet. På denne tidspunkt var Spania, Holland, Burgund, Böhmen og Ungarn under det mektige habsburgske riket. Wien ble kulturhovedstad i Europa, og prektige bygninger ble bygget som f.eks. Karlskirche og Belvederpalasset. Under keiserinne Maria Theresia (1740 - 1780) ble den keiserlige hovedstad et kulturelt sentrum i Europa. Keiserinnen gikk selv i spissen for utviklingen av Europas musikkhovedstad. I 1809 inntog Napoleon Østerrike og han flyttet inn på slottet Schönbrunn. Det habsburgske riket kollapset etter første verdenskrig, og Østerrike ble republikk i 1920. I 1938 ble Østerrike med i Anschluss sammen med det tyske riket. Etter Hitlers død i 1945 ble Wien kontrollert av de allierte. Byen ble selvstendig i 1955, da Øserrike ble en selvstendig stat. Budapest er en storby i forandring. Få land har vært så mye okkupert av fremmede makter som Ungarn. I moderne tid har landet vært selvstendig mellom 1848 til 1945. I perioden fra 1541 til 1848 ble landet styrt av ottomanene (tyrkere) og habsburgerne, og i 1945 inntog Sovjet landet. De ble først fordrevet i 1989. Friheten hadde endelig seiret! Fra dette tidspunktet har landet hatt en rivende utvikling. Budapest er en storslagen by med en blanding av nytt og gammelt, og det er ikke vanskelig å forstå at byen står på UNESCOs liste over vår kulturarv!

7 DAGER / 6 NETTER

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.