Olden Fjordhotell

Olden i Indre Nordfjord byr på noe av det mest storslagne landskap i Norge; vakre fjordarmer, glitrende fjellvann, brusende fosser, grønne brearmer og mektige tinder. Midt opp i dette ligger Olden Fjordhotell, et av Norges beste hoteller med høy komfort , service og personlig atmosfære. Turen er full av høydepunkter slik som det majestetiske Strynefjellet, det ville Jotunheimen, den spektakulære Geirangerfjorden, den frodige Hallingdalen. Vi besøker Briksdalsbreen, Bremuséet iFjærland, Steinmuséet i Lom og  Norsk Villakssenter.

Dag 1: Oslo – Fagernes – Lom – Grotli - Olden 
Avreise fra avtalt sted på tidlig morgen. Vi kjører via Fagernes til Beitostølen hvor vi får servert en god lunsj. Videre går det over Valdresflya. Vi kommer opp i en høyde av ca 1300 meter og ser de majestetiske toppene i Jotunheimen. Veien går via Bygdin og vi kjører gjennom Jotunheimen Naturpark, før vi kommer til Vågåmo og Lom. Her blir det besøk i Steinmuséet som har den største samling av smykkestein og mineraler i Norge. 
Salg av steinkunst til gode priser. Etter dette oppholdet fortsetter vi til Grotli og over Strynefjellet til Stryn og videre til Olden. Vi sjekker inn på Olden Fjordhotell og samles til en god middag på kvelden.

Dag 2: Utflukt tl Briksdalsbreen (ca 100 km) 
Etter en god frokost blir det halvdagsutflukt til Briksdalsbreen som er en arm av den store Jostedalsbreen, Norges største isbre. Vi kjører gjennom den ville og vakre Olderdalen til Briksdalen Fjellstove. Her venter vogner som kjører oss helt opp til breen. Lunsj blir servert på Briksdalen Fjellstove. 
På tidlig ettermiddag er vi tilbake til hotellet, og resten av dagen til egen disposisjon. Fine turmuligheter rundt hotellet. Middag på hotellet

Dag 3: Utflukt til Geirangerfjorden og Dalsnibba (ca 175 km) 
Frokost på hotellet. Vi reiser med buss til Hellesylt og går om bord i fergen som skal ta oss med på en times tur på Norges vakreste og mest kjente fjord! Vi ser bl.a. de kjente fossene ”De syv søstre” og ”Brudesløret”. I Geiranger spiser vi lunsj og tid til egen disposisjon, før vi reiser opp til Dalsnibba hvorfra vi har en fantastisk utsikt utover Geirangerfjorden. Deretter går det tilbake til hotellet. Middag på kvelden.

Dag 4: Utflukt – båttur på Loenvatnet 
Etter frokost kjører vi den korte strekningen til Loenvatnet, hvor vi skal ut på en fin og interessant båttur med M/B Kjenndal. Vi nyter vakker natur i trolsk stemning, under høye fjell med armer av Jostedalsbreen som henger ut over toppene. Vi får oppleve Ramnefjell med sine uhyggelige sår etter rasulykker. I 1905 raste det ut store steinmasser fra fjellet, og i flodbølgene som fulgte mistet 135 mennesker livet. Båtturen avsluttes ved Kjenndalsbreen Fjellstove hvor vi blir ønsket velkommen av et hyggelig vertskap. Mulighet for å kjøpe seg kaffe og litt å bite i for de som ønsker det. Til avtalt tid setter vi oss i bussen og tar turen opp til Kjenndalsbreen med sitt fall på 1100 meter. Vi kommer tilbake til hotellet tidlig ettermiddag. Middag på hotellet.

Dag 5: Olden – Fjærland – Lærdal – Gol – Oslo 
Etter frokost forlater vi Olden og begir oss på hjemveien som også vil gi spennende opplevelser. Vi reiser via Skei og Jølstervatnet som er Norges dypeste innsjø, før vi ankommer Fjærland. Vi besøker Norsk 
Bremuseum og ser Ivo Caprions eventyrlige panoramafilm fra Jostedalsbreen som er den største breen på det europeiske kontingent. Du kan lære om breer, klima og klimaforandringer på en spennende måte gjennom interaktive modeller og egne eksperiment med 1000 år gammel is fra breen! Her finnes også utsalg og kafé. Vår tur fortsetter ned til Årlandsfjorden, krysser fjorden med ferge , og fortsetter til Lærdal hvor vi besøker Norsk Villakssenter. Dette er et enestående lakseobservatorium for villaks. Vi får se en prisbelønnet og dramatisk film (på 5 språk!) som forteller om atlanterhavslaksens liv fra fødsel til død. Samtidig tar filmen også for seg miljø og klima. Her finnes temporære utstillinger av naturfaglig og kulturhistorisk art. Lunsj i Lærdal, før vi fortsetter langs Lærdalselva til Borgund stavkirke hvor det blir et lite opphold. 
Vi fortsetter nedover Hemsedal via Gol til Hønefoss og Oslo hvor vi ankommer på kvelden. Nødvendige stopp underveis.

 • Inkludert i turopplegget vil være følgende :
 • Turbuss tur/retur Oslo – Olden
 • Alle sjåførutgifter
 • 4 netter på Olden Fjordhotell
 • 5 frokoster
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • Utflukt til Geirangerfjorden
 • Utflukt til Briksdalsbreen
 • Utflukt med båt på Loenvatnet
 •  Inngang til Norsk Bremuseum i Fjærland
 • Inngang til Norsk Villakssenter i Lærdal
 • Inngang til Stienmuséet i Lom
 • 1 leder fritt i delt dobbeltrom

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.