Vrådal i Telemark

QUALITY STRAAND  HOTEL & RESORT

En rekke foreninger ønsker å benytte høsten til en tur der man  har mulighet til å opplever mer enn bare det å reise til ett hotell. AE TOURS har i den forbindelse, og i samarbeid med Quality Straand Hotel & Resort, laget et turopplegg der man vil ha anledning til nettopp det. Hotellet ligger i hjertet av Telemark i bygda Vrådal I Vest  Telemark, en turistbygd som byr på opplevelser og aktiviteter året rundt. Quality Straand Hotel har enfantastisk utsikt ut over Nisservann med en naturbakgrunn som er typisk for denne delen av Telemark. Hotellets historie går helt tilbake til 1864, da Kari og Olav Straand startet skysstasjon her. I dag, nesten 150 år senere, er det fortsatt familien Straand som eier og driver hotellet. Sammen med hotellets lange historie preger dette dagens drift. Det kommer særlig til uttrykk gjennom den gode atmosfæren, spesielt i hotellets gamle stuer med tømmevegger.

I løpet av oppholdet vil man ha mulighet til å nyte et avslappende opphold kombinert med utflukter som også vil gi en fin oppplevelse. På utfluktene vil man oppleve noe av det beste Telemark har å by på:

Så som Vemork på Rjukan, Grimdalstunet, Vest Telemark Museum med Eidsborg Stavkirke, Norsk Skieventyr i Morgedal samt et besøk på Sølvsmedtunet der du får se hvordan søljene til Vest-Telemarkbunaden blir laget. En båttur på Nisservann med M/S Fram, gjennom Småstraum Sluse opp i Vråvannet blir det også tid til.

Vi anbefaler ett opphold på 4 - 6 dager. 

FORSLAG TIL 4 DAGERS PROGRAM:

Dag 1. Oslo - Rjukan - Vrådal

Turen går forbi Kongsberg via Notodden langs Tinnsjøen og fram til Rjukan sentrum. På Vemork ligger Norsk Industriarbeidermuseum og der vises bl.a. en utstilling om tungtvannsaksjonen under den 2. verdenskrig, og dere får ta denne berømte kraftstasjonen nærmere i øyesyn. Museet har også en café hvor vi vil få servert lunsj. På ettermiddagen fortsetter vi via veien under Gaustatoppen (1882 m.o.h.) til Vrådal. Underveis får dere et inntrykk av den flotte naturen i Telemark. Vel fremme i Vrådal sjekker vi inn på Quality Strand Hotel & Resort hvor vi skal bo i 3 døgn. Middag på hotellet

Dag 2. Vrådal –Rundtur i Telemark - Vrådal

Etter frokost, avreise fra hotellet. Første stopp er Anne Grimdalens Minne på Skafså. Her blir det omvisning i museet der verker av billedhuggeren Anne Grimdalen er stilt ut. Om været tillater det blir det også guiding i husene på gården der Anne Grimdalen vokste opp. Gården ligger i tilknytning til museet. Turen går så videre via Dalen hvor vi spiser lunsj på Dalen Hotel. Derfra videre til Eidsborg hvor Vest – Telemark Museum og Eidsborg Stavkirke ligger. Her vil det bli omvisning. Turen går så videre vi til Morgedal hvor vi besøker vi Norsk Skieventyr, et museum som forteller historien om Sondre Norheim og den moderne skisporten.

Tilbake i Vrådal blir det tid til å nyte hotellets fasiliteter før middag serveres kl. 19.00.

Dag 3. I Vrådal

Frokost på hotellet. På formiddagen besøker vi Sølvsmedtunet og Nisseloftet. Her får gruppen være med inn i verkstedet og se hvordan søljene til Vest Telemark bunaden blir laget for hånd. Etterpå er det tid til å kikke seg rundt i butikken og på Nisseloftet og kanskje gjøre et godt kjøp. Sølvsmedtunet er nærmeste nabo til hotellet og etter besøket går vi tilbake til hotellet for lunsj. Etter lunsj er veteranbåten M/S Fram klar for å ta med gjestene på en båttur i vakre omgivelser. Underveis passerer vi også Småstraum Sluse. Middag blir servert kl. 19.00.  

Dag 4. Hjemsted - Vrådal via Porsgrunn

Etter frokost tar vi farvel med Vrådal og setter kursen for Porsgrunn i nedre Telemark. I Porsgrunn besøker vi Norges eldste og eneste eksisterende porselensfabrikk, Porsgrund Porcelænsfarik. Her får vi en interessant omvisning i fabrikken og deretter blir det anledning til å gjøre et gunstig innkjøp i fabrikkens eget utsalg. Vi spiser også lunsj her før vi tar fatt på siste etappe inn til Oslo. Beregnet ankomst til Oslo blir ca. kl. 18:00. 

Turens pris er pr. pers. og inkluderer:

 • Bussreisen i behagelig turbuss
 • 3 overnattinger i dobbeltrom Quality Straand Hotel & Resort
 • 3 frokoster
 • 4 lunsjer
 • 3 middager
 • Besøk og omv. Vemork
 • Rundtur i Telemark  inkl. de besøk som er beskrevet i programmet
 • Besøk i Sølvsmia
 • Båttur med M/S Fram
 • Omvisning Porsgrund Porcelænsfabrikk
 • 1 reiseleder fritt 

VIL DU VITE MER, TA KONTAKT - OG VI SENDER DEG ET PRISTILBUD MED PROGRAM DER DET DU ØNSKER Å HA MED ER INKLUDERT I TUREN.

Mail adresse :  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.